Fenntarthatóság

Figyelembe véve Ügyfeleink érdekeit

A TOPIGS hisz a fenntarthatóságban. Ez azt jelenti, hogy a TOPIGS állatok életerősek és életerős utódokat adnak. A TOPIGS figyelembe veszi a sertés biológiáját. Mi a „kiegyensúlyozott tenyésztést” fogalmaztuk meg legfőbb célként, ami a tenyésztésnek egy korszerű és kifinomult megközelítése, amely különböző telepi körülmények között is egészséges és hatékony, magas szintű termelésre képes sertést eredményez.

A malacok túlélése jó példa a „kiegyensúlyozott tenyésztésre”. Amellett, hogy sikeresen tenyésztünk nagy alomméretre, a TOPIGS életképes malacokra és az anyai képességekre is végez szelekciót. Az utóbbi évek során az alomméret jelentős mértékben növekedett anélkül, hogy ezzel egyidejűleg a választás előtti malac elhullás aránya növekedett volna. Ez nemcsak hatékonyabbá teszi a malac-előállítást, hanem csökkenti a munkaköltségeket, az állatorvosi költséget, valamint hozzájárul a jobb állatjólléthez is.

A TOPIGS az „EFABAR magatartási kódexnek” megfelelően működik. Ez az európai magatartási kódex a fenntarthatósággal összefüggő szabályokat tartalmaz. Azáltal, hogy tartja magát e szabályzathoz, a TOPIGS kinyilvánítja elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, és biztosítja, hogy az olyan szempontok szerint, mint az élelmiszer-biztonság, környezet, genetikai diverzitás, állat-egészségügy és állatjóllét, alakítja sertéstenyésztési programjait. A kódexnek van egy etikára és átláthatóságra vonatkozó fejezete is, és az, hogy a TOPIGS ennek megfelel, bizonyítja a társadalom és bolygónk iránt érzett felelősségét.

© 2012 TOPIGS. Minden jog fenntartva.